Азаров пропонує знизити мито на імпорт автомобілів

Вівторок, 2 серпня 2011, 19:14

Прем'єр-міністр Микола Азаров і Кабінет міністрів у вівторок внесли на розгляд Верховної ради законопроект, який передбачає зменшення ставок ввізного мита на автомобілі з 7 до 6% і човни - з 8,5 до 8%.

Як говориться в пояснювальній записці, основною метою прийняття закону є приведення ставок ввізного мита на продукцію і товари у відповідність з рівнем, визначеним графіком тарифних зобов'язань України перед СОТ за товарами на 2012 рік, пише газета "Дело".

Проектом закону передбачається зменшення ставок ввізного мита на окремі товарні підкатегорії УКТЗЕД товарної позиції 8703 - "Автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім транспортних засобів товарної позиції 8702), включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі" з 7 до 6%, і на товарну підкатегорію 8903 92 10 00 - "Човни, моторні катери, крім човнів з забортним двигуном: морські" з 8,5 до 8%.

Як повідомлялося, проти поліпшення умов імпорту автомобілів виступають вітчизняні автовиробники: вони звернулися до Кабінету міністрів з проханням врахувати їхню позицію в переговорному процесі і обмежити ввезення іноземних автомобілів в Україну.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!