Митний союз заборонив продукцію 28 українських виробників

Середа, 13 липня 2011, 10:17

Представники Россельхознадзора, Мінсільгосппроду Білорусі і Мінсільгоспу Казахстану обговорили результати інспекції 32 українських підприємств.

Поставки з 18 підприємств заборонено.

Як повідомив Россельхознадзор, за їх результатами чотири підприємства - ТОВ "Техмолпром", ЗАТ "Хмельницька маслосирбаза", птахофабриці "Снятинська Нова", а також ТОВ "ВМП" включені до реєстру підприємств-постачальників продукції в країни митного союзу.

При цьому звернуто увагу ветеринарної служби України на те, що поставки можуть бути обмежені у разі "ненадання протягом одного календарного гарантій усунення зазначених в ході інспекції недоліків на продукцію, вироблену цими підприємствами", повідомляє "Інтерфакс".

Реклама:

У зв'язку з тим, що шість підприємств не підтвердили в повному обсязі виконання вимог митного союзу, на поставки їхньої продукції введено тимчасові обмеження.

Це стосується ТОВ "ВО "Моліс", ТОВ "Компанія "Зевс ЛТД", м'ясокомбінату "Зоря", ТОВ "Білоцерківський молочний комбінат", "Конотопм'ясо", ТОВ "Молочний дім".

На надання матеріалів про усунення зазначених у ході інспекції недоліків і гарантій ветеринарною службою України щодо відповідності їх ветеринарно-санітарним вимогам і нормам митного союзу відведено місяць.

Крім того, введено обмеження на поставки продукції з 12 підприємств, які не пройшли інспекцію - ТОВ "Спартак", Крижопільська філія ТОВ "Інтер ФУД", ТОВ "Елітекс", ТОВ "Комплекс Агромарс", ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Прилуки-Агропереробка".

ВАТ "Звенигородський сироробний комбінат", Жашківський маслозавод, Літинський молочний завод, Ічнянській молочно-консервний комбінат, Куп'янський молочно-консервний комбінат, ТОВ "Свіженька", "М'ясопереробний комплекс ЛТД".

Россельхознадзор також повідомив, що в список постачальників не можуть бути включені 10 перевірених підприємств, у тому числі ПАТ "Вімм-Білль-Данн Україна" та його філія в Харкові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!