Українські індекси показали падіння

Середа, 8 червня 2011, 19:17

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували падіння.

Індекс ПФТС впав на 1,41%, до рівня 923,52 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 1,77%, опинившись на рівні 2362,89 пункту.

На закордонних майданчиках переважає негативна динаміка, пише Fundmarket.

Торги на російських біржах сьогодні почалися з невеликого зниження основних індексів, які до середини дня пішли глибше на негативну територію, проте, ближче до початку торгів в США, не дивлячись на відсутність вагомих драйверів для зростання, прагнули відновити свої позиції.

Реклама:

Уолл-стріт відкрилася в середу зниженням через побоювання інвесторів з приводу слабких економічних прогнозів.

На початку торгів Dow Jones знизився на 0,05 відсотка до 12.065,21 пункту, індекс Standard & Poor's 500 опустився на 0,09 відсотка до 1.283,77 пункту, індекс Nasdaq Composite опустився на 0,31 відсотка до 2.693,21 пункту.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України на 2011 рік на рівні 4%.

Про це йдеться в огляді Світового банку "Глобальні економічні перспективи".

"Україна сприйнятлива до зовнішніх потрясінь, зокрема, до підвищення цін на енергоносії. Як очікується, зростання в середньостроковій перспективі, складе близько 4,3%. Це пов'язано зі слабким зростанням продуктивності через недиверсифікованій економіки та відсутності конкуренції", - йдеться в огляді.

Світовий банк і Міжнародний валютний фонд схвалили доопрацьований Кабінетом міністрів законопроектао пенсійної реформи.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час наради в Міністерстві соціальної політики.

На думку віце-прем'єра, ухвалення парламентом даного законопроекту дозволило б відновити співпрацю з МВФ і отримати черговий транш кредиту в рамках програми stand by.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!