Дві третини українців впевнені, що гроші на Євро-2012 розкрадуть

Вівторок, 7 червня 2011, 18:41

Близько двох третин українців побоюються, що державні інвестиції, виділені на проведення фінальної частини Євро 2012, будуть розкрадені.

Про це йдеться у дослідженні компанії GfK Ukraine.

За результатами опитування, проведеного GfK, 66% українців бояться, що держінвестиції, вкладені в Євро-2012, буде розкрадено.

У цілому, згідно з опитуванням, абсолютна більшість українців - 89% - схвалюють проведення фіналу чемпіонату в Україні. І лише 3% населення України і 1-2% населення міст, що приймають фінал чемпіонату, не схвалюють проведення Євро-2012.

Реклама:

На думку 73% респондентів, позитивний вплив Євро-2012 на розвиток країни перевищить витрати на проведення цієї події.

Позитивні очікування українців і з приводу перспектив національної збірної. Майже третина опитаних очікують від збірної Україні виходу у фінал змагання, 28% - виходу до півфіналу.

Результати дослідження також показали, що Україні слід підвищити рівень гостинності в країні.

У приймаючих Євро-2012 містах більше половини опитаних готові до спілкування з іноземними фанами і навіть надання їм допомоги в екстрених ситуаціях.

В опитуванні, проведеному GfK Ukraine в січні-лютому 2011 року, взяли участь близько 1 тисячі респондентів з усієї України і по 800 жителів кожного з приймаючих Євро-2012 міст.

Опитування проводилося методом телефонного інтерв'ю. Також були опитані близько 1 тисячі іноземних гостей в аеропортах міст, що приймають фінал турніру.

Дзеркало тижня

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!