Україна обіграла Росію на міжнародному зерновому тендері

П'ятниця, 3 червня 2011, 14:47

Тендер Лівану на закупівлю 25 тисяч тонн пшениці, в якому вперше після "зернового ембарго" взяла участь Росія, виграли постачальники з України.

Про це агентству "Інтерфакс" повідомило джерело на російському зерновому ринку.

"Україна запропонувала зерно за нижчою ціною - 300 доларів за тонну на умовах FOB. Ціна російської пшениці становила 313 доларів за тонну, - сказав він.

За умовами договору, зерно повинно бути поставлено до 5 липня. За його словами, в тендері також брали участь постачальники з США та Європи.

Реклама:

"Тепер, щоб перемогти, російським постачальникам необхідно пропонувати зерно за ціною нижче 300 доларів за тонну", - відзначає він.

Найближчим часом має відбутися єгипетський тендер.

"Конкуренція між Україною і Росією на світовому ринку буде потужною - обидві країни будуть пропонувати велику кількість зерна. Це серйозно відіб'ється на цінах світового ринку", - заявило джерело.

Разом з тим він підкреслив, що створилася ситуація для створення "зернового пула" причорноморських держав з участю Росії, Україні і Казахстану. Це об'єднання, за словами співрозмовника агентства, дозволило б цим країнам разом діяти на світовому ринку, а не конкурувати на ньому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!