Агрохолдинг Бахматюка позичив 600 мільйонів доларів

Середа, 29 червня 2011, 18:14

Агрохолдинг "Укрлендфармінг", який належать бізнесменові Олегу Бахматюку, залучив п'ятирічний синдикований кредит у розмірі 600 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Бахматюка.

Ставка за кредитом складає Libor+8%.

Лід-менеджером угоди виступила компанія "Трійка Діалог". Кошти компанії надали німецький Deutsche Bank AG і Сбербанк РФ.

Реклама:

Згідно з даними власника "Укрлендфармінга", цей кредит є найбільшим в Україні синдикованим кредитом за роки незалежності.

Бахматюк зазначив, що залучені кошти також будуть спрямовані на будівництво елеваторів і закупівлю сільгосптехніку, що дасть швидку інвестиційну віддачу.

Зокрема, планується побудувати два елеватори загальною потужністю 650 тис. тонн одноразового зберігання зерна на заході та півдні країни.

"Ми маємо намір почати будівництво вже в цьому році і завершити його через рік-півтора", - сказав він.

Власник "Укрлендфармінгу" підкреслив, що залучення синдикованого кредиту не означає, що компанія відмовилася від планів первинної публічної пропозиції (IPO).

"Існує певна етапність: для залучення кредиту компанія працювала шість місяців, тоді як до IPO треба готуватися мінімум рік", - пояснив він.

За словами Бахматюка, кредит дозволить за рік-півтора істотно поліпшити фінансовий стан компанії, вирішити боргові проблеми придбаних недавно агрохолдингів і значно підвищити шанси на успіх можливого майбутнього IPO.

"Укрлендфармінг" є одним з найбільших в Україні виробників зернових та цукру, а також одним з провідних гравців скотарського ринку.

Після придбання контрольного пакета ПАТ "Райз" і "Дакор Агро Холдинг" на початку 2011 року, під управлінням компанії перебуває близько 500 тис. га землі.

Також компанія володіє близько 65 тис. голів великої рогатої худоби, займаючи до 20% ринку яловичини в Україні.

До холдингу входять 18 м'ясокомбінатів, 2 заводи з переробки шкіри, 6 насіннєвих заводів, 6 цукрових заводів, три елеватори потужністю 645 тис. тонн одноразового зберігання.

Компанія також розвиває виробництво буряків і кукурудзи як енергетичних культур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!