Курс євро падає в очікуванні новин про Грецію

Четвер, 23 червня 2011, 09:49

Курс євро до долара падає в четвер перед початком саміту країн Євросоюзу, на якому, крім іншого, обговорюватиметься питання допомоги Греції.

Євро дешевшає другий день поспіль на побоюваннях, що уряду Греції буде складно отримати схвалення парламенту на нові заходи зі скорочення витрат і приватизації активів, прийняття яких є умовою виділення Греції чергового кредитного траншу з торішнього пакету допомоги в 110 млрд. євро, повідомляє агентство Bloomberg.

"Євро це не та валюта, яку треба купувати зараз. Доти, поки Греція не проведе дуже швидкі фінансові реформи, додаткові кредити дозволять лише відстрочувати її дефолт", - відзначає економіст Mizuho Corporate Bank у Токіо Дайсуке Каракама.

Курс євро до долара впав у ході торгів у четвер до 1,4307 долара порівняно з 1,4357 долара за євро на закриття ринку в середу.

Реклама:

Вартість європейської валюти відносно єни опустилася до 115,09 єни за євро в порівнянні з 115,28 єни за євро напередодні.

Долар подорожчав до 80,46 єни з 80,29 єни за долар у середу.

Підтримку курсу американської нацвалюти надала заява Федеральної резервної системи про завершення програми стимулювання економіки обсягом 600 млрд. доларів у заплановані терміни, тобто в кінці червня.

"У найближчі пару місяців не буде розмов про можливість початку третього раунду кількісного стимулювання. Відсутність сигналів подальшого стимулювання економіки США є негативним фактором для ризикованих активів і позитивним для долара", - говорить аналітик Westpac Banking Corp. Імре Спіцера.

ФРС, яка зберегла в середу ставку в цільовому діапазоні 0-0,25%, також зазначила, що американська економіка продовжує рости помірними темпами, хоча й більш слабкими, ніж очікувалося.

Курс долара США зростає в четвер щодо 13 з 16 основних світових валют.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!