Україна та Китай домовились про кредит на "Повітряний експрес"

Понеділок, 20 червня 2011, 15:39

У Києві підписано кредитну угоду між ДП "Дирекція з будівництва і управління національним проектом "Повітряний експрес" та іншими інфраструктурними об`єктами Київського регіону та Експортно-імпортним банком Китаю.

Як повідомляє прес-служба глави президента. У ході державного візиту в Україну лідера КНР глави обох держави підписали Спільну декларацію про встановлення і розвиток відносин стратегічного партнерства між Україною і Китаєм.

18 квітня 2011 року у Пекіні підписана угода між Експортно-імпортним банком Китаю і українською стороною щодо будівництва швидкісної залізничної гілки між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль" (Повітряний експрес) та спорудження об`єктів інфраструктури Київської області - в рамках підготовки до будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва, на суму 2 мільярди доларів.

В рамках реалізації національного проекту 5 квітня було зареєстроване державне підприємство "Дирекція з будівництва і управління національним проектом " Повітряний експрес" та іншими інфраструктурними об`єктами Київського регіону".

Реклама:

Будівництво залізничної колії між Києвом і аеропортом "Бориспіль" планується розпочати в травні. Будівництво розраховане на строк до двох років.

Генпідрядник будівництва - China National Machinery Industry Complete Engineering Corporation.

Відповідно до техніко-економічних обґрунтувань, окупність "Повітряного експреса" становитиме 15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!