У Януковича підганяють Раду з новими пенсіями

П'ятниця, 10 червня 2011, 16:37

В адміністрації президента Віктора Януковича сподіваються на якнайшвидше проведення в Україні пенсійної реформи.

"Я сподіваюся, що цей законопроект складний і, зрозуміло, болісний, все-таки пройде до парламенту і Україна піде по шляху пенсійної реформи ... Вона важлива для України тому, що 17% ВВП, які йдуть на виплати пенсій - це одна з самих високих навантажень в світі", - сказала перший заступник голови адміністрації президента Ірина Кімова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому вона зазначила, що Україна є однією з останніх країн, яка йде по шляху підвищення пенсійного віку, "тому що багато країн зараз вирішують питання про підвищення пенсійного віку з 65 до 67" років і повідомила, що настільки тривале обговорення питань пенсійної реформи зв'язало з наміром "зняти напругу в суспільстві" перед неминучістю перспективи підвищення пенсійного віку.

При цьому Акімова підкреслила, що зараз неможливо вибудовування соціально справедливої ​​пенсійної системи без обмеження максимальних пенсій, і позитивно розцінила досвід Грузії по введенню відкритого реєстру пенсій.

Реклама:

Акімова також підкреслила, що питання реалізації реформи проходили обговорення з представниками МВФ, у результаті чого "було знайдено порозуміння".

Як повідомлялося, у середу голова Верховної ради Володимир Литвин заявив, що в парламенті поки немає необхідної кількості голосів для включення до порядку денного проекту закону про пенсійну реформу, при цьому висловивши думку, що перед включенням його до порядку денного необхідно його ще раз обговорити з урядом.

Говорячи про політичну мотивацію проведення пенсійної реформи, Литвин підкреслив, що це пов'язано з наближенням в Україну виборчої кампанії.

Крім того, за його словами при проведенні такої реформи повинні застосовуватися принципи добровільності та принцип мотивації, "щоб кожна людина розуміла, що він заробляє більшу пенсію, виходячи пізніше на пенсію".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!