Янукович поставив платні адмінпослуги поза законом

П'ятниця, 10 червня 2011, 13:26

Державні установи, які беруть гроші з громадян за надання адміністративних послуг, - поза законом.

Про це заявив президент Віктор Янукович в ході засідання комітету з економічних реформ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Говорячи про надання адміністративних послуг в Україні, Янукович зазначив, що в країні сьогодні відсутнє чітке розуміння загальної кількості таких послуг, не визначено коло тих, хто повинен їх надавати.

"Кожне відомство дуже часто стоїть до останнього, зберігаючи в таємниці можливість здерти з громадянина, підприємця сотню-другу гривень. Ми це добре знаємо", - сказав він.

Реклама:

Звертаючись до присутнього на засіданні прем'єру Миколи Азарова, Янукович зазначив: "Микола Янович, я чекаю від вас відповіді на те питання, яке поставив ще на початку цього року".

"Коли ми не будемо за державні кошти утримувати підприємства, створені різними відомствами для надання державних послуг, а, якщо відверто, - більшість з них проводять корупційні дії. Скільки, 12 тисяч таких підприємств у нас?", - сказав президент.

Азаров відповів, що сьогодні немає ніякої правової основи для діяльності таких підприємств.

"Постановою Кабінету міністрів всі вони ліквідовані з 1 січня 2011 року і не мають права надавати платні послуги. Тому Генпрокуратура, Служба безпеки, МВС, будь ласка, перевіряйте", - підкреслив він.

Після цього Янукович зазначив, що всі державні установи, які беруть гроші з громадян за надання будь-яких довідок, - поза законом.

"Ми їх утримуємо за бюджетні кошти, а вони ще з громадян гроші збирають", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!