Трейдери продовжують ігнорувати "дешеве" пальне "Нафтогазу"

Середа, 1 червня 2011, 16:16

"Нафтогаз" втретє не зміг реалізувати нафтопродукти, які було перероблено на Лисичанському НПЗ.

Як йдеться в повідомлені Першої незалежної біржі, НАК не продав жодної тонни з виставлених 12,5 тисячі тонн нафтопродуктів.

НАК пропонував до продажу 2,5 тисячі тонн А-95 за стартовою ціною 13,734 тисячі гривень за тонну, 5 тисяч тонн А-92 за ціною 13,189 тисячі гривень за тонну, а також 5 тисяч тонн дизпалива за ціною 11,674 тисячі гривень за тонну.

1 червня середня ціна А-95 становить 10,32 гривні за літр, середня ціна дизпального становить 9,79 гривні за літр.

Реклама:

Зазначимо, НАК не вважає критичним відсутність попиту на виставлені на аукціон нафтопродукти.

"Нафтогаз Україна" на останніх декількох аукціонах з продажу нафтопродуктів, не зміг реалізувати нафтопродукти через відсутність попиту на них.

Стартові ціни бензинів на торгах були на 6% вищі, ніж середня вартість нафтопродуктів на ринку.

Зокрема, стартова ціна ДП на аукціоні "Нафтогазу" виявилася на 15% вищою, ніж вартість аналогічного ресурсу у дилерів "ТНК-ВР Коммерс".

Таким чином, запропонована "Нафтогазом" ціна на бензин А-95 з урахуванням середнього транспортного залізничного тарифу склала 10,55 гривні за літр, на дизпаливо - 9,90 гривні за літр.

Проект давальницької переробки нафти на Лисичанському НПЗ був ініційований Бойком із метою стабілізації цін на нафтопродукти.

Передбачається, що щомісяця НАК буде переробляти 100 тисяч тонн сировини, а отримане паливо планується продавати на аукціонах.

Перші партії нафти для НАК "Нафтогаз України" надійшли на Лисичанський НПЗ на початку травня, вартість послуг заводу процесингу складає 288 гривень за тонну.

За оцінками експертів, за такої ціни нафти і сформованих цін на нафтопродукти в Україні проект давальницької переробки нафти на Лисичанському НПЗ буде для "Нафтогазу" збитковим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!