"Нафтогаз" домігся прогресу у справі про банкрутство "Укртрансбуду"

Четвер, 5 травня 2011, 15:51

НАК "Нафтогаз України", намагаючись стягнути з української державної корпорації транспортного будівництва "Укртрансбуд" 30,26 млн. гривень боргу, домігся призначення судом розпорядника майном боржника.

Господарський суд Києва 20 квітня призначив таким розпорядником київського арбітражного керуючого Марію Куделю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на оголошенні в газеті "Урядовий кур'єр".

Претензії та заяви кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування оголошення.

Відповідно до визначення суду, перші загальні збори кредиторів призначені на 20 липня 2011 року.

Реклама:

Як відомо, суд почав провадження у справі про банкрутство "Укртрансбуду" за позовом "Нафтогаза" в кінці грудня 2010 року, проте призначене на 14 січня підготовче засідання неодноразово переносилось.

Боржник пропонував укласти мирову угоду, стверджуючи, що корпорація зацікавлена у погашенні боргів і в працюючому стані зможе повернути їх протягом року.

Державна корпорація "Укртрансбуд" створена постановою Кабінету міністрів в 1992 році на базі організацій колишнього Минтрансбуду.

До складу корпорації входило понад 50 організацій зі штатом понад 11 тис. працівників.

Підприємства корпорації в кінці минулого століття - на початку цього приймали участь у будівництві великих об'єктів у Туркменістані в рамках схеми оплати природного газу, що купується "Нафтогазом", будівельними послугами.

Борг виник у зв'язку з тим, що НАК здійснив передоплату за невиконані потім послуги.

За час після створення "Укртрансбуду" більшість підприємств, які входили до нього, були приватизовані. У цілому їх число скоротилося до 31, в тому числі державних - до шести.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!