Бойко обіцяє і надалі втручатися в ринок пального

Четвер, 5 травня 2011, 09:33

Держава й надалі активно впливатиме на питання стабілізації ринку нафтопродуктів, щоб уникнути неконтрольованого зростання цін.

Таку думку висловив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, передає "Урядовий кур'єр".

За його словами, ситуація на ринку нафтопродуктів в Україні значно краща, ніж у найближчих сусідів, і цього вдалося досягти завдяки своєчасному реагуванню держави щодо стримування цін і контролю обсягів нафтопродуктів.

"Наприклад, "Нафтогаз" переробив близько 100 тисяч тонн нафти і 6 травня починає реалізацію цих нафтопродуктів на аукціоні, що є тим стримуючим чинником, тієї товарної інтервенції, яка не адміністративними, а ринковими методами знижує вартість бензину", - підкреслив Бойко.

Реклама:

За словами міністра, іншим важливим аспектом стабільності ринку пального є уникнення дефіциту нафтопродуктів.

"Ми кожен тиждень підраховуємо скільки зайшло нафти за маршрутними телеграмами, скільки зайшло газового конденсату, яка переробка за добу, які у нас залишки на складах", - підкреслив глава Міненерговугілля.

Нагадаємо, в кінці квітня Експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті міністрів підвищила граничну рекомендовану ціну палива марки А-95 на 5 копійок - до 10 гривень за літр.

Також ЕАГ підвищила граничну рекомендовану ціну дизельного палива - на 15 копійок - до 9,6 гривні за літр.

Цінам на бензин в Україні ще є куди рости, вважають оператори ринку нафтопродуктів.

На їхню думку, нинішня цінова планка у 10 гривень на пальне марки А-95, запропонована урядом, не відповідає умовам, які диктує ринок, а з дорогої сировини не може бути дешевого продукту

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!