Металлурги Запоріжжя вимагають від президента "гідної зарплати"

Вівторок, 31 травня 2011, 19:46

Учасники акції протесту металургів і гірників у Запоріжжі вимагають від президента і уряду не допустити зупинки підприємств галузі.

Відповідне звернення вручили представникам місцевої влади - меру Запоріжжя Олександру Сіну і заступнику глави Запорізької ОДА Олексію Литвину - учасники акції протесту, яка відбулася 31 травня, повідомляє УНІАН.

На центральній площі Запоріжжя - площі Фестивальній перед будівлею Запорізької ОДА - відбулася акція протесту робітників підприємств ГМК Запорізького регіону, в якій взяли участь близько 5 тисяч осіб.

У зверненні, зокрема, висуваються вимоги реформувати енергоринок і створити державну структуру, відповідальну за підвищення ефективності роботи гірничо-металургійного комплексу.

Реклама:

Крім того, мітингувальники просять "забезпечити гідний рівень заробітної плати трудящих металургійних і гірничовидобувних підприємств України" і "зупинити неконтрольоване зростання цін на продукти харчування, тарифів на житлово-комунальні послуги".

Відповідь на дані вимоги учасники мітингу вимагають надати протягом двох тижнів.

У разі, якщо відповідь, яка задовольняє трудові колективи металургів і гірників, не буде дана,

Запорізький обласний комітет профспілки металургів і гірників звернеться до Центрального комітету ПМГУ з питання проведення Всеукраїнської акції протесту в Києві.

Мер Запоріжжя і заступник голови ОДА, які отримали текст звернення робітників, запевнили мітингувальників, що їх звернення буде передано адресатам і не залишиться поза увагою.

"Всі необхідні документи ми передамо до уряду, а все, що залежить від обласного керівництва, вже вирішується", - заявив Литвин.

"Уряд у будь-якому разі відреагує. Два тижні - це достатній термін для того, щоб залагодити питання", - сказав Сін.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!