Лукашенко хоче кредитів без розпродажу держмайна

П'ятниця, 27 травня 2011, 15:27

У Мінську з оптимізмом чекають рішення Антикризового фонду ЄврАзЕС про кредит на 3 мільярди доларів протягом 2011-2013 років.

"Ніяких сигналів про можливі проблеми з наданням кредиту з Антикризового фонду від російських колег не надходить. Всі раніше встановлені терміни і домовленості залишаються в силі", - заявило агентству "Інтерфакс-Захід" джерело в держорганах.

Співрозмовник агентства підтвердив, що 30 травня відбудеться засідання експертної Ради Антикризового фонду ЄврАзЕС, а 4 червня - безпосередньо засідання Ради, на якому очікується прийняття рішення про надання Білорусі стабкредиту на 3 мільярди доларів - по мільярду в рік протягом 2011-2013 років.

Як повідомлялося, віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін напередодні сказав, що перший транш на 800 мільйонів доларів з цього кредиту вже влітку може надійти до Білорусі, яка переживає гостру валютно-фінансова криза.

Реклама:

Раніше також повідомлялося, що умови виділення кредиту будуть затверджені окремим додатком до договору, так само як і узгоджена з Антикризовим фондом економічна програма дій білоруського уряду, спрямована на посилення макроекономічної політики.

Відповідно до положення про Антикризовий фонд кредити фонду на стабілізацію платіжного балансу виділяються на строк до 10 років.

Ціна цих ресурсів розраховується на підставі поточних котирувань публічних боргових паперів, випущених основними країнами-засновниками Антикризового фонду (Росія і Казахстан).

Вартість кредиту для Білорусії буде визначена з котирувань російських єврооблігацій, які зараз торгуються на рівні 4,7-4,8% річних.

Між тим, офіційний Мінськ в останні дні підкреслює незгоду з оголошеною Кудріним програмою приватизації білоруських держактивів, яка, за його словами в 2011-2013 роках повинна скласти не менш 7,5 мільярда доларів.

Ця програма, як зазначав російський віце-прем'єр, є умовою надання Білорусії кредитних ресурсів з АКФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!