Для підписання газових угод не потрібні були директиви уряду - Тимошенко

Субота, 21 травня 2011, 09:38

Для ведення переговорів щодо укладення контрактів між "Нафтогазом України" та російською компанією "Газпром" про постачання природного газу в Україну не потрібні були директиви уряду.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина", екс-прем`єр-міністр Юлія Тимошенко у п'ятницю в ефірі "Шустер Live", повідомляє офіційний сайт політика.

"Директиви ніякого відношення до директив Кабінету міністрів не мають. Директиви прем`єр-міністра, які я згідно із Конституцією і регламентом згідно з міжнародними Віденськими конвенціями, можу підписувати без голосування уряду - це повноваження прем`єр-міністра, і я ним користалася в Москві на переговорах", - сказала вона.

За словами Тимошенко, в цих директивах вказувалися домовленості, яких їй вдалося досягнути під час переговорів із прем'єр-міністром Росії.

Реклама:

"Директиви, які були мною підписані, дали Україні ціну на рівні 232,9 доларів. І експертиза, яку проводила Генеральна прокуратур і яка знаходиться у справі, підтвердила, що ціна була не 450 доларів, як це ідеться в обвинуваченні, а 232,9 доларів, і ця ціна була найнижча крім Білорусі, Молдови, яка здала свою газотранспортну систему. В усіх європейських країнах ціна була вищою", - пояснила екс-прем'єр.

Водночас, Тимошенко нагадала, що сьогодні вартість російського природного газу для України формується на основі нових угод, які були підписані вже чинною владою і які скасували попередні домовленості з Росією.

"Сьогоднішню ціну (природного газу) підписали на базі харківських угод, як підписав в Харкові Янукович", - уточнила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!