Присяжнюк "відхрестився" від "Хліб Інвестбуду"

Середа, 11 травня 2011, 14:14

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заперечує причетність до компанії "Хліб Інвестбуд", що здійснювала імпорт китайської гречки.

Про це він повідомив у середу на прес-конференції в Кабінеті міністрів, повідомляє агентство УНІАН.

"Ні я, ні мої близькі, не мають ніякого відношення до цієї компанії", - сказав міністр.

При цьому, відповідаючи на запитання журналістів про те, чому саме ця компанія імпортувала крупу, Присяжнюк зазначив, що ці операції були комерційними і не фінансувалися за рахунок коштів Державного бюджету, й перебували поза системою державних закупівель.

Реклама:

Водночас міністр повідомив, що наразі Мінагропрод залучив аудиторську компанію SGS для вивчення цінової кон`юнктури гречаної крупи на китайському ринку на момент її імпорту "Хліб Інвестбудом" для перевірки обґрунтованості відпускної ціни гречки всередині України.

Міністр також уточнив, що на сьогодні імпортовано 800 тонн китайської гречаної крупи, з яких 750 тонн вже відпущено вроздріб, а реалізовано населенню близько 150 тонн.

Міністр також зазначив, що в наступному маркетинговому році в Україні не очікується дефіциту гречки, оскільки аграрії значно збільшили площі посівів під цю культуру.

Зокрема, уточнив Присяжнюк, поточного року планується посіяти 313 тис. га гречки, що на 97 тис. га більше факту сівби під урожай 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: