"Лівела" готується відновити ввезення палива в Україну - ЗМІ

П'ятниця, 22 квітня 2011, 09:39

Вищий адміністративний суд остаточно відмовив Державній податковій службі у вимозі скасувати пільги для цієї компанії "Лівела".

Як пише "Комерсант Україна", з посиланням на джерело, що імпортер вже готується відновити ввезення палива в країну.

"До партнерів "Нафтобазу", які купують нафтопродукти, вироблені на Шебелинському ГПЗ і Лисичанському НПЗ, вже зверталися представники цього імпортера з пропозицією відновити постачання палива", - повідомив співрозмовник видання в Міненерго.

За його словами, якщо безподатковий імпорт відновиться, втрати бюджету в 2011 році у зв'язку із зростанням цін на нафтопродукти будуть набагато більші, ніж у минулому.

Реклама:

"Це остаточно дестабілізує ринок і підірве позиції нафтопереробників, які й без того перебувають в нерівному становищі в порівнянні з імпортерами", - говорить співрозмовник.

У прес-службі Міненерго рішення суду не коментують.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд відмовив Державній податковій службі в перегляді Верховним судом рішення ВАСУ від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівелою" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ.

"Лівела" домоглася права на ввезення нафтопродуктів без сплати акцизу, ПДВ і ввізного мита в серпні 2010 року через суди, посилаючись на закон, що діяв у країні ще в 1990-х роках.

Компанія ввозила нафтопродукти з липня 2010 року по січень 2011-го. Державна податкова служба оскаржила це право, але в грудні 2010 року ВАСУ відмовив їй у вимозі скасувати пільги.

Раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів компанією "Лівела" державний бюджет в 2010 році втратив близько 3 мільярдів гривень.

АМКУ в кінці 2010 року почав розслідування ситуації з безподатковим ввезенням нафти і нафтопродуктів в Україні, яке поки не завершено.

 Вчора коментувати його хід у прес-службі комітету не стали.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!