Бойко запевняє, що "Газпром" не скупить акції "Нафтогазу"

Субота, 2 квітня 2011, 10:27

Міністр енергетики Юрій Бойко вважає, що Нафтогаз коштує на порядок дорожче, ніж 10-12 мільярдів доларів.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи відповідні експертні оцінки.

"Нафтогаз коштує значно дорожче. Тому що один бізнес - транзит російського газу по нашій території - дає доходу приблизно 3 мільярди доларів на рік", - сказав міністр.

У той же час він відмовився оцінити точну вартість компанії.

Реклама:

Крім того, Бойко спростував твердження про те, що продаж акцій "Нафтогазу" може означати втрату Україною газотранспортної системи. "Це неправда", - підкреслив він.

Також, коментуючи думку про те, що у випадку, якщо акції Нафтогазу будуть виставлені на продаж, їх може скупити російський "Газпром", міністр заявив: "Це неможливо".

"Я переконаний, що така масштабна операція, яка буде проводитися під консультації Світового банку, або того ж МВФ, чи ще аналогічних організацій, буде абсолютно відкрита, прозора", - додав Бойко.

Крім того, міністр заявив, що "Нафтогаз" купив найсучаснішу бурову платформу в Сінгапурі, і за рахунок цього він швидко збільшить свої статки". За його словами, ця платформа повинна бути встановлена ​​на Суботинському родовищі на Чорному морі.

Також, оцінюючи кредитний портфель Нафтогазу, Бойко заявив: "У "Нафтогазу" кредитний портфель приблизно такий же, як у Gaz de France або Eni - 30% від обороту компанії".

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович не виключив можливість продажу частини Нафтогазу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!