Волга перевірятиме корупційність підлеглих за планом

П'ятниця, 1 квітня 2011, 14:49

Контрольно-ревізійне управління Держфінпослуг спільно із уповноваженим з питань боротьби з корупцією Георгієм Елошвілі проведуть планову перевірку у 2011 році всіх підрозділів Комісії.

Відповідний наказ підписав голова Держфінпослуг Василь Волга, повідомляє портал "Дело".

"Головна мета цього заходу - боротьба з корупцією в рядах відомства", - повідомив Волга.

За його словами, наказ був підписаний після того, як "контролери" Держфінпослуг проінспектували департамент тимчасового адміністрування фінансового-кредитних установ Держфінпослуг.

Реклама:

Як повідомлялося, перевірка цього департаменту почалася в кінці лютого 2011 року, після того, як 3 лютого 2011 керівник департаменту Віктор Адамович був арештований і поміщений під варту на два місяці.

Проти нього порушили кримінальну справу "за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України" (одержання службовою особою хабара в особливо великому розмірі).

"Попередні підсумки перевірки невтішні. Було знайдено багато порушень. Зокрема, з усіх проблемних фінансових установ, які знаходяться під контролем цього департаменту, лише у 30% були плани фінансового оздоровлення. Як працювали там з іншими 70% не зовсім зрозуміло", - констатує голова Держфінпослуг.

За його словами, остаточні результати перевірки департаменту будуть оприлюднені після того, як закінчиться інспекція відділів цього підрозділу.

"Тим не менше, я прийняв рішення про планову інспекцію всіх підрозділів Комісії на предмет корупційних дій. Тому що раніше перевіряли тільки "за сигналом", що не завжди давало належні результати", - продовжує керівник Комісії.

Як доказ правоти свого рішення він наводить приклад: мовляв, як з'ясувалося в ході попередньої "інспекції", дані про діяльність одного і того ж фінансової установи у різних структурних підрозділів Комісії істотно різняться.

"Припустимо, один з департаментів звітує про те, що показники фінустанови не на висоті, а регіональне відділення звітує, що у цієї інституції все добре. Тому будемо проводити не тільки планові, а й зустрічні перевірки", - обіцяє Волга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!