Тігіпко радіє, що уряд полегшив життя підприємцям

Середа, 23 березня 2011, 19:39

Зменшивши кількість бюрократичних узгоджень, дозволів та ліцензій для бізнесу, держава забезпечить істотний приплив інвестицій і бюджетних надходжень.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, коментуючи рішення уряду про схвалення низки законопроектів, спрямованих на дерегуляцію економічної сфери, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Прийняття нових законодавчих актів полегшить життя підприємцям", - заявив Тігіпко.

"Проте потрібні і більш рішучі дії. Адже одне лише впровадження європейської системи технічного регулювання дозволило б збільшити темпи зростання ВВП України як мінімум на 2%, а доходи бюджету - на 5-10 млрд. гривень на  рік. Це завдало б і потужний удар по корупції", - додав він.

Реклама:

Як відомо, прийнятими законопроектами пропонується, зокрема, скасувати вимоги до мінімального розміру статутного фонду, ввести єдиний документ на підтвердження державної реєстрації юридичної особи, спростити процедури юридичної ліквідації підприємств.

Також в уряді завершується робота над законопроектом про скасування паперових виписок з державних реєстрів для отримання дозволів та ліцензій, готується постанова про розширення мережі дозвільних центрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: