Уряд спростив процедуру відкриття бізнесу

Середа, 23 березня 2011, 16:21

Кабінет міністрів схвалив розроблений Держкомпідприємництва законопроект, який спрощує процедуру відкриття і ведення бізнесу.

Найближчим часом документ буде переданий на розгляд Верховної ради, повідомляє агентсвтво "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держкомпідприємництва.

Законопроект, зокрема, дає можливість засновникам юридичних осіб (крім акціонерних товариств) створювати статутний капітал у розмірах і в складі, який їм необхідний для започаткування бізнесу.

На сьогодні статутний фонд для товариств з обмеженою відповідальністю повинен бути не менше суми, яка дорівнює одній мінімальній зарплаті, для акціонерного товариства - не менше 1250 мінімальних зарплат.

Реклама:

Відповідно засновникам не потрібно буде вносити гроші у вигляді внесків до статутного капіталу до моменту проведення їх державної реєстрації, відзначають у відомстві.

Запропоновані зміни також дозволять заощадити на оплаті послуг банків при відкритті тимчасових рахунків і на оплаті за нотаріальне засвідчення підписів засновників на установчих документах.

Також проектом закону спрощуються вимоги щодо обов'язкового нотаріального оформлення окремих документів, які подаються на проведення державної реєстрації припинення юрособи та фізособи-підприємця.

У Держкомпідприємництва вважають, що спрощення та оптимізація процедури створення юросіб різних організаційно-правових форм господарювання буде залучати підприємців до відкриття власної справи в складних економічних умовах, а також буде сприяти поліпшенню позиції України в рейтингу Doing Business Світового банку за критерієм "відкриття бізнесу".

Як повідомлялося, раніше урядовий уповноважений з дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський заявив, що в першу чергу в Україні необхідно спростити процедуру закриття бізнесу, а процедура відкриття і так занадто спрощена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!