Волга влаштує перевірку у Держфінпослуг

Понеділок, 28 лютого 2011, 08:59

Контрольно-ревізійне управління Держфінпослуг спільно з уповноваженим із питань боротьби з корупцією Георгієм Елошвілі почали перевірку департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг.

Відповідний наказ підписав голова відомства Василь Волга, пише газета "Дело".

"Комісія почала вивчати виконання справ у цьому департаменті, зокрема, питання обліку, планування діяльності, роботи з документацією", - розповів голова Держфінпослуг.

Одночасно з цим Держфінпослуг звернулася до органів прокуратури із проханням надати документ, який би дозволив на законних підставах відсторонити від займаної посади директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Віктора Адамовича.

Реклама:

Як повідомлялося, Віктор Адамович був арештований і поміщений під варту на два місяці 3 лютого 2011 року.

Проти нього порушили кримінальну справу "за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу" (одержання службовою особою хабара в особливо великому розмірі).

Як встановило досудове слідство, хабар в розмірі 2 млн. гривень чиновник нібито отримав за вирішення питання про скасування розпорядження голови Держкомісії про введення тимчасової адміністрації в кредитний союз "Перше кредитне товариство" (ПКО).

Під час отримання грошей від посередника його затримали правоохоронні органи в у київському відділенні АвтоКрАЗбанку.

"Я продовжую вважати, що те, що відбулося з Віктором Адамовичем, дуже нагадує добре сплановану підставу. Тим не менш, ми вирішили досконально перевірити департамент тимчасового адміністрування, щоб розташовувати фактами", - заявив Волга.

За його словами, перевірка буде тривати два тижні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!