Янукович просить ще грошей у ЄБРР на ЧАЕС

Четвер, 27 січня 2011, 13:20

Україна розглядає відносини з ЄББР як стратегічні.

"Ми бачимо наші відносини з Європейським банком реконструкції та розвитку як зі стратегічним партнером, і всі плани з великим інвестиційним проектам ми в першу чергу хотіли б запропонувати саме вам", - сказав президент Янукович на зустрічі з президентом ЄБРР Томасом Міровим у Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму.

Янукович зазначив, що в Україні задоволені рівнем партнерських відносин з ЄБРР, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, президент Янукович виступив з ініціативою розглянути можливості для збільшення фонду "Укриття" на Чорнобильській АЕС, який фінансується ЄБРР.

Реклама:

"Хотіли б, щоб ви і далі продовжували програму об'єкта" Укриття ", щоб ми почали з вами відпрацювання можливості збільшення фонду" Укриття ", можливо, залучили нових донорів. Цю роботу ми б хотіли провести під час чорнобильської конференції - у квітні 2011 року", - сказав Янукович.

У свою чергу, президент ЄБРР Томас Міров заявив: "Ми розглядаємо Україну як дуже важливого стратегічного партнера і готові продовжувати інвестиційну політику на високому рівні".

Міров також підтвердив свою участь у міжнародній конференції, присвяченій 25-річчю Чорнобильської катастрофи, у квітні 2011 року в Києві і запевнив, що особисто проконтролює питання її підготовки..

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!