Каськів обіцяє житло по 4 тисячі за квадратний метр

Середа, 26 січня 2011, 11:29

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національних проектів Владислав Каськів прогнозує, що в 2011 році в Києві, Одесі, Донецьку, Харкові та Львові в рамках Національного проекту "Доступне житло" почнеться будівництво житла вартістю 3-4 тис. гривень / кв. м.

Про це він сказав в інтерв'ю урядовій газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Українські новини".

"Передбачається, що вартість такого житла буде коливатися в рамках 3-4 тис. гривень за 1 кв. м. В 2011 році заплановано початок будівництва такого житла в Києві, Одесі, Донецьку, Харкові, Львові", - повідомив голова Держнацпроекту.

Разом з цим він зазначив, що зазначений нацпроект є соціальною програмою будівництва доступного житла для фахівців зі сфери стратегічних пріоритетів держави, а також учасників програми адаптації кримськотатарського народу.

Реклама:

Зі слів Каськіва, здешевлення вартості житла буде досягнуто за рахунок нових технологій, ліквідації корупційної складової й впровадження моделі державно-приватного партнерства.

Він також повідомив, що зацікавленість у зазначеному проекті виявили практично всі регіони і надалі він буде реалізовуватися й в інших містах.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про домовленість із забудовниками про встановлення середньої ціни на житло 8 тис. гривень / кв. м і на соціальне житло - 4 тис. гривень / кв. м у Києві.

У грудні 2010 року на первинному ринку нерухомості Києва середня ціна житлової нерухомості підвищилася порівняно з листопадом на 0,1%, або на 8,6 гривні до 15 817,4 гривні за кв. м, Одеси - залишилися на рівні листопада - 1,17 тис. доларів/кв. м, Львова - збереглася на рівні листопада - 7,5 тис. гривень за кв. м, Харкова - підвищилася порівняно з листопадом на 0,4%, або на 5 доларів до 1 120 доларів за кв. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!