Кабмін призначив відповідального за будівництво "LNG-терміналу"

П'ятниця, 21 січня 2011, 14:03

Кабінет міністрів вирішив передати проект з будівництва регазифікаційного терміналу від Міністерства енергетики та вугільної промисловості Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держагентства.

Згідно з повідомленням, рішення уповноважує Держагентство виконати роботи зі спорудження терміналу з прийому природного скрапленого газу обсягом 10 млрд. кубометрів на чорноморському узбережжі України до 2014 року.

Зокрема, у першому кварталі 2011 року Держагентство має забезпечити розробку техніко-економічного обгрунтування (ТЕО).

Реклама:

Обговорення умов конкурсу на ТЕО для підготовки проектної документації "Національного проекту" "LNG-термінал" відбудеться 31 січня 2011 року під час роботи круглого столу "LNG-термінал" - старт проекту: шлях до енергетичної незалежності України".

За словами глави Агентства Владислава Каськіва, зараз розглядаються три можливі майданчики для розміщення терміналу - в Одеській області, в Очакові й у Феодосії.

Як повідомлялося, нацпроект будівництва на чорноморському узбережжі "LNG-терміналу" передбачає капітальні витрати в 1 млрд. євро, і в разі його реалізації це дозволить імпортувати до 10 млрд. кубометрів природного газу на рік.

Із цією метою в України створене Державне підприємство для реалізації Національного проекту з будівництва терміналу зрідженого газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!