Тимошенко хоче, щоб Нацбанк відповів за емісію

Середа, 19 січня 2011, 14:39

Юлія Тимошенко вимагає від керівництва Нацбанку публічного звіту про обсяги емісійних коштів за 2010 рік.

Про це вона після чергового відвідування Головного управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Я знаю, що вчора після моєї заяви був вибух емоцій від Національного банку і від уряду Азарова", - сказала екс-прем'єр-міністр.

"Тому зараз я би хотіла, спираючись, в тому числі, на прийнятий за ініціативою нашої політичної сили закон про вільний доступ до інформації, звернутися до голови Національного банку України, щоб він офіційно, публічно, відкрито оприлюднив цифру, скільки друку гривні було зроблено в період за 2010 рік", - додала Тимошенко.

Реклама:

Вона повідомила, що найближчим часом звернеться до Генпрокуратури з вимогою проведення розслідування фактів необґрунтованої емісії грошових коштів.

Тимошенко переконана, що необхідно встановити спільну відповідальність представників влади за те, що зараз відбувається у фінансово-кредитній політиці.

"Якщо голова Національного банку дійсно контролює політику в Національному банку, якщо він розуміє, яку посаду він зайняв, то він оприлюднить суму надрукованої гривні протягом 2010 року", - додала вона.

"Я не хочу, щоб складалося враження, що я не розумію, що сьогодні очолює Генеральну прокуратуру, що вони будуть розбиратися в обставинах справи. У мене немає ніяких ілюзій, я просто хочу бачити всіх співучасників злочину, в тому числі в Генеральній прокуратурі", - сказала Тимошенко.

"Якщо вони будуть покривати злочини такого масштабу як необґрунтований, руйнівний для економіки та фінансів України друк пустої гривні, то вони будуть співучасниками цього злочину", - наголосила вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!