У київській мерії знайшли мільйонні порушення

Вівторок, 2 листопада 2010, 11:57

Головне управління контролю за благоустроєм КМДА порушило фінансову дисципліну на 3,5 млн. гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Контрольно-ревізійного управління.

Так, ревізія КРУ за період з 1 січня 2006 по 30 червня 2010 року встановила, що Управління без рішення сесії Київради безкоштовно передало КП "Київ благоустрій" автотранспортні засоби на загальну суму 2,88 млн. гривень.

Також Головне управління завдано збитків міському бюджету на 40 тис. гривень через перевищення встановлених граничних сум витрат на придбання автомобіля.

Реклама:

Крім того, Управління завищило потребу в бюджетних асигнування і таким чином зайво отримало 55,54 тис. гривень бюджетних коштів на виплату працівникам премій.

Також Управління зайво витратило на автотранспортні послуги 74 тис. гривень.

Окрім цього, начальнику та заступнику начальника Управління було безпідставно виплачено майже 26 тис. гривень матеріальної допомоги.

За результатами проведеної інвентаризації основних засобів та запасів встановлено недостачу відеокамери вартістю 6,33 тис. гривень.

Поряд з цим, через прийняття керівництвом неефективних управлінських рішень зайво витрачено 402 тис. гривень, хоча ці кошти можливо було б заощадити за умови закупки транспортних засобів (автокранів, спецтехніки тощо) у виробника, а не у субпідрядних організацій.

За порушення у веденні бухгалтерського обліку до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП притягнуто дві посадові особи.

На адресу Головного фінансового управління КМДА направлено пропозиції щодо зменшення об'єкту контролю бюджетних асигнувань.

Матеріали ревізії Головного управління контролю за благоустроєм направлено до Головного управління МВС у Києві.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!