Українська ветслужба шукатиме зближення із Митним союзом

Вівторок, 2 листопада 2010, 09:53

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк під час зустрічі із керівником Россільгоспнагляду Сергієм Данквертом обговорив питання взаємодії ветеринарних служб України та Росії.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Сторони також обговорили питання транзиту тваринницької продукції через територію Росії до Казахстану з підприємств України, не атестованих Россільгоспнаглядом і не включених станом на 1 липня 2010 року до реєстру підприємств, що мають право на експорт продукції на територію Митного союзу.

Крім того, на зустрічі йшлося про взаємне зближення позицій України із позиціями країн-членів Митного союзу.

Реклама:

Сторони домовилися про необхідність провести в першій декаді листопада 2010 року нараду голів ветеринарних служб України та країн-членів Митного союзу для вирішення питань, не врегульованих законодавством СНД і Митного союзу.

У ході зустрічі заплановано підписати протокол між ветеринарними службами країн-членів Митного союзу і України, який передбачатиме механізм зближення процедур з безперешкодного переміщення тваринницької продукції.

Россільгоспнагляд також повідомив, що, за підсумками перевірок рибопереробних підприємств України, прийнято рішення включити в список постачальників в РФ 6 з 8 проінспектованих підприємств.

Цей список підлягає узгодженню із членами Митного союзу.

Підприємства можуть бути включені до затвердженого списку після усунення на них раніше виявлених порушень та надання гарантій безпеки ветеринарною службою України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!