Опозиція пропонує відкласти Податковий кодекс

Четвер, 11 листопада 2010, 16:10

Опозиційний міністр фінансів Андрій Сенченко пропонує перенести прийняття Податкового кодексу на 2011 рік, а в 2010 році встановити законом максимальний рівень податкового навантаження на комерційний прибуток підприємств і заробітну плату.

Про це він заявив на засіданні тіньового Кабміну у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Нас як опозицію весь час звинувачують у тому, що ми нічого не пропонуємо, а тільки критикуємо. Тому я хотів би сформулювати пропозицію для влади, і суть цієї пропозиції полягає в такому: зупинити цей безглуздий процес, який уже кілька місяців розбурхує країну, і в цьому році, 2010-му, вирішити дві проблеми", - сказав Сенченко.

За його словами, потрібно було б прийняти розділ "адміністрування податків", можливо, у вигляді окремого закону, з перспективою його інтеграції до Податкового кодексу.

Реклама:

"І на прикладі цього закону про адміністрування податків буде зрозуміло, наскільки влада є щирою у своїх запевненнях про сприяння розвитку бізнесу, про скорочення перевірок і так далі", - сказав він.

Друге питання, яке, на думку Сенченка, можна вирішити в 2010 році, це встановити законом максимальний рівень податкового навантаження на комерційний прибуток підприємств і податкових нарахувань на заробітну плату.

"Я нагадаю, що у нас нарахування на заробітну плату перевищують 43%, в той час як в європейському співтоваристві 28,6% в середньому, в США - 16,1%", - сказав опозиційний міністр.

"Якщо ці речі будуть врегульовані в цьому році, то тоді в першому півріччі наступного року можна буде спокійно допрацювати і прийняти в осмисленому рівновазі Податковий кодекс для того, щоб, відповідно до чинного законодавства, прийняти його в першому півріччі, ввести його в дію з січня 2012 року", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!