Словаччина хоче модернізувати українську "трубу"

Середа, 6 жовтня 2010, 13:15

Словаччина готова брати участь у модернізації української газотранспортної системи.

Про це заявив президент Словацької Республіки Іван Гашпарович на прес-конференції в Києві у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Гашпарович привітав вступ України до Енергетичного співтовариства.

За його словами, це може спростити та покращити співпрацю України і Словаччини у сфері енергетики.

Реклама:

"У ході нашої зустрічі з президентом України ми обговорили також питання газо- і нафтопроводів, підкресливши необхідність функціонування таких трас. Словаччина готова підтримати будь-які проекти модернізації газо- і нафтопроводів", - зазначив Гашпарович.

У свою чергу, український президент Віктор Янукович підкреслив, що модернізація газо- та нафтотранспортної систем дуже важлива.

"Вона вкрай необхідна як з точки зору надійності систем, так і з точки зору зростання обсягів прокачування газу та нафти. Така мета у нас стоїть", - сказав він.

За словами українського президента, відповідним структурам у складі урядів двох країн уже дане доручення працювати над можливими проектами модернізації.

"Словаччина - теж транзитна країна. Вона є нашим партнером, з яким ми готові співпрацювати в цій сфері", - підкреслив Янукович.

Як повідомлялося, раніше Україна запропонувала Польщі та Німеччині взяти участь у модернізації своєї ГТС.

24 вересня Україна приєдналася до Енергетичної спільноти.

У Скоп'є (Республіка Македонія) відбулося підписання Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного співтовариства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: