Підприємцям обіцяють зменшити суму єдиного податку

Понеділок, 18 жовтня 2010, 11:29

Під час доопрацювання проекту Податкового кодексу до другого читання у ньому з'явиться низка положень, спрямованих на створення сприятливих умов для функціонування малого та середнього бізнесу.

Про це заявив голова Комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, якого цитує прес-служба комітету.

За словами депутата, очолюваний ним Комітет пропонує запровадити для підприємств, які будуть перебувати на податкових "канікулах", спрощений порядок ведення бухгалтерського та податкового обліку, а також спрощену форму податкової звітності з податку на прибуток.

Крім того, члени робочої групи з доопрацювання проекту Податкового кодексу виступили за зміну термінів подання податкової декларації: з податку на прибуток - один раз на рік (замість кварталу), з ПДВ - щокварталу (замість місяця).

Реклама:

"Для уникнення незручностей у зв'язку з переходом фізичних осіб-підприємців, які торгують на ринках, від cплати фіксованого до cплати єдиного податку, ми пропонуємо збільшити термін перехідного періоду для завершення оформлення документів до трьох місяців", - зазначив Хомутиннік. 

"Зокрема, для фізичних осіб-підприємців буде зменшена сума єдиного податку на суму витрат, понесених у зв'язку з придбанням касових апаратів. Якщо ціна касового апарату буде більшою, ніж сума податку за місяць, зменшення податку буде діяти той період, який потрібен для повної компенсації його вартості. ", - додав він

Також Хомутиннік зауважив, що для підприємців - користувачів касових апаратів буде збільшено оборот з 300 до 500 тис. гривень, що в свою чергу буде стимулювати їх установку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!