"Укрзалізниця" не дає Пінчуку вагони

Середа, 13 жовтня 2010, 14:41

"Укрзалізниця" направила приписи у свої підрозділи про відвантаження продукції на експорт, зокрема, в Білорусію і Росію у вагони, що належать цим країнам,  заборонивши використання українських вагонів в експортних перевезеннях у зв'язку їх недостачею.

Як повідомив генеральний директор об'єднання трубних підприємств "Уртрубопром" Леонід Ксаверчук, в даний час, зокрема, трубні підприємства відчувають труднощі з відвантаженням продукції на експорт, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"До нас звернувся Новомосковський трубний завод з проханням допомогти у вирішенні питання по відвантаженню труб на експорт", - навів приклад пан Ксаверчук.

При цьому він зазначив, що Придніпровська залізниця не виділяє українські піввагони для перевезення труб за кордон, що негативно впливає на роботу підприємства.

Реклама:

"Підприємства не можуть вивезти свою продукцію Це питання номер один для нас" - Констатував гендиректор.

У свою чергу, представник Придніпровської залізниці Віталій Корнілов пояснив, що в України не вистачає вагонів і термін обороту вагонів, зокрема, в РФ становить більше 10 діб.

"Ми можемо весь парк відправити в Росію і самі опинимося без вагонів і не зможемо здійснювати перевезення вантажів усередині Україна", - пояснив пан Корнілов.

При цьому він піддав критиці підприємства ГМК, за те що, вони наднормативно затримують вагони на своїх підприємствах, що знижує їх оборотність.

В якості негативного приклад він навів меткомбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг", який при нормі використання вагонів 68 годин, затримує їх до 150 годин, а частина вагонів затримує від 12 діб до двох місяців.

Представник Придніпровської залізниці вказав також на погані умови експлуатації вагонів на підприємствах ГМК, що приводить їх в непридатність, і відповідно виникає необхідність ремонту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!