Столична мерія хоче мати свою біржу для проведення інвестконкурсів

Понеділок, 11 жовтня 2010, 17:08

Київська міська державна адміністрація має намір створити власну біржу для проведення інвестиційних конкурсів і до кінця 2010 року провести на ній понад 20 інвестконкурсів.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко в інтерв'ю "Деловой столице".

"Зараз ми працюємо над тим, щоб одержати ліцензію й зареєструвати свою біржу. До кінця року плануємо провести на ній більше 20 інвестконкурсів, у тому числі з будівництва наземних і підземних паркінгів, для яких уже готуємо 12 земельних ділянок", - сказав чиновник.

Крамаренко додав, що міська влада має намір проводити інвестконкурси "настільки відкрито, наскільки це можливо, у тому числі, транслювати їх по телебаченню в прямому ефірі".

Реклама:

За словами чиновника, зі 106 інвестконкурсів, проведених містом за останніх три роки, реалізація 105 не почата.

"Зараз завершуємо аналіз інвестиційних договорів, але вже зрозуміло, що реальних інвесторів ніхто залучити не намагався. Конкурси проводилися для своїх компаній, які потім теоретично могли залучити інвестиції", - сказав заступник голови КМДА.

Він додав, що оголошення про конкурси розміщувалися в газеті, що або не друкувалася, або її тираж повністю викуплявся.

"У результаті за копійки в приватні руки передавалися комунальне майно й земля", - пояснив Крамаренко, додавши, договори місто буде розривати й не буде фінансувати проекти, які можуть бути реалізовані за рахунок інвесторів.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!