Колесніков обіцяє, що нова податкова "біблія" знизить тиск держави на бізнес

Вівторок, 14 вересня 2010, 17:42

Проектом Податкового кодексу передбачено відчутне зниження репресивних функцій держави.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков, повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, за його словами, вдалося "переконати Мінфін та Державну податкову адміністрацію в доцільності зменшення фінансових санкцій, що накладаються на підприємців".

"Наприклад, статтею 17-ю "Прикінцевих та перехідних положень" проекту Кодексу регулюються штрафи за порушення законодавства при розрахункових операціях. Нині, якщо продавець не видасть чек, то податковий інспектор має право накласти на підприємця штраф в розмірі 500% від вартості проданих товарів, тоді як після набрання чинності зазначеного проекту Податкового кодексу, обсяг санкцій складатиме 20%", - зазначив Колесніков.

Реклама:

Віце-прем'єр наголосив, що, фактично, фінансові санкції за цією статтею зменшуються "в десятки разів".

"Можу навести інший приклад. Чинним на сьогодні законодавством передбачено, що в разі несплати задекларованої суми податків у термін понад 60 днів застосовується фінансова санкція у вигляді стягнення 50% від суми боргу. Тоді як у проекті Кодексу зазначено, що сума стягнень не може перевищувати 20%", - додав він.

"За простотою адміністрування податків Україна у рейтингу Doing business займає 181-ше зі 183 місць, одне з останніх. Я вже неодноразово говорив про те, що податкове законодавство країни надто репресивне, і це треба негайно виправляти. Репресії - це інструмент поліцейської держави, а не цивілізованої європейської країни, країни, в якій би хотілося жити", - резюмував Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!