Попов обіцяє повернути "Київміськбуд" громаді

Середа, 1 вересня 2010, 13:08

Київська влада відстоїть інтереси міста і поверне 80% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" у власність міської громади.

Про це заявив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я б не хотів коментувати правову сторону - це все-таки справа юристів, в даному випадку правоохоронних органів. Це підприємство має належати місту ... Якщо хтось вважає, що ми не праві, то, будь ласка, нехай це доведе", - сказав він.

"Хочу підтвердити те, що ми підемо до кінця, і ми обов'язково відстоїмо інтереси міста Києва", - резюмував свою позицію Попов.

Реклама:

Як повідомлялося, Головне управління комунальної власності КМДА 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ Фінансова компанія "Новий регіон" про продаж 80% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

Генпрокуратура просить визнати договір недійсним і зобов'язати "Новий регіон", а також реєстраторів "Київміськбуду" - ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" - повернути акції Києву.

Позов був поданий 20 серпня 2010 року, Госпсуд Києва прийняв його до розгляду, відкрив провадження у справі і призначив його розгляд на 16 вересня, а також залучив у якості третьої особи ХК "Київміськбуд".

Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств при уряді 28 липня доручила перевірити, кому належать акції "Київміськбуду", у зв'язку з появою в ЗМІ інформацією про відчуження Києвом контрольного пакету акцій.

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку з 6 серпня на виконання припису Генпрокуратури призупинила на шість місяців обіг акцій "Київміськбуду".

Потім відомство запитало у "Термінал-реєстру" інформацію про угоди з акціями холдингової компанії, отримавши інформацію про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій "Київміськбуду" з ФК "Новий регіон".

Також ДКЦПФР має намір перевірити компанію "Адрем" у зв'язку з рішенням "Київміськбуду" з 6 серпня передати цієї компанії ведення свого реєстру.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

ФК "Новий регіон" отримало п'ятирічну ліцензію ДКЦПФР в серпні 2008 року.

Її директором і власником мажоритарної частки є Михайло Піроцький, що очолював також компанію ТОВ "Система-Р", котра була створена в 1996 році за участю дочірніх підприємств холдингу "Київміськбуд" і у свій час вела реєстри підприємств холдингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: