Об'єднана компанія "Київстар" і "Вимпелком" випустила перші в Росії депозитні розписки

П'ятниця, 6 серпня 2010, 10:39

Компанія VimpelСom, яка об'єднала на початку 2010 року стільникових операторів "Вимпелком" і "Київстар", може стати першою, яка випустила російські депозитарні розписки.

Зараз компанія веде переговори з Ощадбанком, який може стати банком-депозитарієм, повідомляє Lenta.ru.

Андеррайтером випуску може стати Deutsche Bank.

VimpelCom таким чином бажає повернутися до індексу MSCI Russia.

Реклама:

У такому випадку вона зможе залучити інвесторів, у тому числі і російських, які не можуть вкладатися в папери, що не входять в індекси.

MSCI Barra виключила американські депозитарні розписки "Вимпелкому" зі своїх індексів у ході його злиття з "Київстаром".

Акції ж нової компанії в індекси можуть бути включені тільки при проходженні лістингу в Росії.

Крім VimpelCom, можливість випуску РБР розглядали ще кілька російських компаній, зареєстрованих за кордоном.

Зокрема, ідеться про "Євраз", "Русал" і X5 Retail Group.

В "Русалі" РДР готуються розмістити до кінця третього кварталу, проте VimpelCom завдяки більшому досвіду роботи на біржах може зробити це раніше.

Депозитарні розписки - це цінні папери без номінальної вартості, що засвідчують право власності на певну кількість акцій або облігацій іноземного емітента.

Найбільш широко поширені в світі американські депозитарні розписки (ADR), що використовуються іноземними компаніями для виходу на американський фондовий ринок.

Як повідомлялося, у жовтні 2009 року норвезька компанія Telenor і російська "Альфа-груп", які володіють найбільшими пакетами акцій "Вимпелкому" (29,9% і 44% відповідно), домовилися об'єднати частину своїх активів.

В результаті домовленостей була створена компанія VimpelCom зі штаб-квартирою в Нідерландах, яка контролює об'єднання "Вимпелкома" і "Київстару".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!