Лавров похвалив владу за економічне співробітництво в рамках СНД

П'ятниця, 9 липня 2010, 08:59

Україна почала більше уваги приділяти економічному співробітництву в рамках СНД.

Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав в інтерв`ю телерадіокомпанії "Мир", передає УНІАН.

"У Співдружності, дійсно, з`явилася додаткова, дуже важлива, стимулююча, я б так сказав, тенденція у зв`язку з приходом до влади в Україні нинішнього Президента і сформованого ним уряду", - сказав Лавров.

"Україна і до цього приділяла увагу питанням економічного співробітництва в рамках СНД, розуміючи його вигоду для себе. Але з приходом нового уряду, нового Президента ця тенденція суттєво посилилася", - додав він.

Реклама:

Він переконаний, що активніша і діяльніша участь України в різних структурах Співдружності сприятиме його зміцненню і піде на користь усім державам, що входять до нього.

Лавров також вважає, що на теренах Співдружності переважають "об`єднувальні тенденції".

"Це значною мірою пояснюється тим, що на сучасному етапі останнім часом для всіх нас завдання модернізації економіки стали пріоритетними. Про це зайвий раз свідчить глобальна фінансово-економічна криза, з якої ми зараз виходимо різними темпами", - сказав чиновник.

Міністр сподівається, що відомості про незадоволення Європи і США новими українсько-російськими відносинами не відповідають дійсності.

"Я оцінив реакцію, яка надходить з Європи і Америки на новий характер російсько-українських відносин. Проте у мене є відомості про те, що у прямих контактах з українськими колегами наші західні партнери висловлюють цим незадоволення», - сказав Лавров.

"Якщо це підтвердиться, то це буде для мене дуже великим розчаруванням, тому що в черговий раз ми станемо свідками подвійного стандарту і логіки гри з нульовим результатом", - додав російський міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!