Уряд не бажає дедоларизації економіки

Субота, 26 червня 2010, 13:07

Державна податкова адміністрація не підтримує ідею стимулювання вкладів населення у гривні за допомогою податкових важелів.

Про це заявив заступник голови ДПА Сергій Лекарь під час засідання Фінансового прес-клубу, пише тижневик "Дзеркалом тижня".

Коментуючи можливість встановлення вищих податкових ставок на валютні депозити, ніж на вклади в національній валюті для підтримки процесу дедоларизації української економіки, чиновник зауважив, що зараз "немає перспектив преференцій", бо "не може держава впливати на вибір громадянина".

"З нашої точки зору це не обов'язково робити. Це можливо, але не обов'язково", - пояснив податківець.

Реклама:

Аналогічну думку висловила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко, зазначивши, що диференціація ставок за податком на доходи фізичних осіб від депозитів в залежності від валюти вкладу "не може бути таким єдиним засобом" дедоларизації.

"Ми повинні розглядати інвестиційну політику в цілому, і це буде як елемент. Якщо вона буде розбалансована, то які б ми тут засоби не складали щодо залучення гривні чи доларів, чи євро - інвестицій не буде. Це повинен бути результат розвитку економіки - повинен розвиватися фондовий ринок, фінансові інструменти тощо", - зауважила високопосадовець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: