Мажоритарій ММК Ілліча хоче учетверо збільшити статутний капітал

Середа, 16 червня 2010, 16:01

Збори акціонерів ЗАТ "Ілліч-Сталь", яке є власником 90,41% акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча", 1 липня 2010 року розгляне питання про збільшення статутного капіталу компанії в 4 рази - до 963 млн. 719,55 тис. гривень.

Про це ідеться в доповненому порядку денному зборів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, пропонується здійснити додаткову емісію акцій на суму 724 млн. 138,87 тис. гривень у період з 2 до 21 серпня 1010 року.

Як відомо, ЗАТ "Ілліч-Сталь" створене влітку 1997 року зі статутним капіталом 239,58 млн. гривень, його засновником з 100% виступила організація орендарів ММК ім. Ілліча.

Реклама:

Наприкінці 2000 року "Ілліч-Сталь" викупила у держави 50% +1 акцію ММК ім.Ілліча за 454 млн. гривень.

Згодом ЗАТ поступово викуповувало власні акції і тримало їх у себе на балансі, для дотримання законодавства час від часу проводячи операції з "GPI-Капітал" щодо їх купівлі-продажу, оскільки закон вимагає протягом року або анулювати казначейські акції, або продати їх.

У кінці квітня 2009 року, згідно з даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР), новими власниками ЗАТ стали зареєстровані за однією адресою кіпрські компанії Emorsa Ltd, Liberani Co. Ltd, Rewein Ltd і Formigos Holdings Ltd - по 24,9999%.

Їх представники в травні 2010 року публічно повідомили про угоду і плани змінити керівництво ММК ім.Ілліча.

Держреєстратор також зареєстрував новий статут ЗАТ "Ілліч-Сталь" з новим генеральним директором Іллею Горським.

У той же час голова правління - генеральний директор ММК ім.Ілліча Володимир Бойко, який очолює також "Ілліч-Сталь" і організацію орендарів ММК ім.Ілліча, заявляє про рейдерську атаку на підприємство і заперечує факт продажу акцій стороннім інвесторам.

За його словами, угоду з продажу акцій ЗАТ таємно здійснив брокер - інвестиційна компанія "GPI-Брокер", яка скористалася виданою довіреністю. Керівник ММК ім. Ілліча стверджує, що основною метою була персоніфікація - переоформлення акцій всередині організації орендарів, а не продаж стороннім інвесторам.

Відомо також, що напередодні операції з акціями "Ілліч-Сталь" змінилися власники реєстратора акцій ЗАТ і самого ММК ім.Ілліча - "Української реєстраційної компанії", а також власники інвестиційної компанії "GPI-Капітал".

Президент Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі та СБУ розібратися в ситуації, що склалася, а прем'єр-міністр Микола Азаров 15 червня заявив, що вважає те, що відбувається навколо ММК ім.Ілліча, спробою рейдерського захоплення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!