Procter&Gamble торгує шампунями і памперсами через інтернет

П'ятниця, 21 травня 2010, 13:34

Procter&Gamble (P&G), найбільший в світі виробник споживчих товарів, вперше почала продавати свою продукцію безпосередньо американським споживачам через інтернет-магазин eStore.

Через eStore будуть продаватися шампунь Pantene, товари для дітей під брендом Pampers, бритви Gillette, креми Olay та інша продукція P&G, пише газета "Ведомости".

У магазині доступні чоловіча і жіноча косметика, товари для здоров'я та дитячі товари, корми для тварин та товари для дому.

eStore, зокрема, пропонує косметику CoverGirl, миючі засоби Tide і зубну пасту Crest, що робить його прямим конкурентом сайтів електронної торгівлі, якими керують працюючі з P&G рітейлери, в тому числі Walmart.

Реклама:

Крім традиційних рітейлерів, які перебираються в онлайн, сайт буде конкурувати і з торговцями, що працюють тільки в онлайні, чий приклад наочно показує, що споживачі раді купити підгузники і рідину для миття посуду через інтернет: Amazon, Drugstore.com і Diapers.com.

P&G стверджує, що нова ініціатива являє собою прямий виклик підприємствам роздрібної торгівлі, і описує її як "живу навчальну лабораторію", яка "допоможе слухати, вчитися та співпрацювати з онлайн-торговцями".

Гендиректор P&G Боб Макдональд говорив в інтерв'ю Financial Times в кінці 2009 року: "Я не відчуваю необхідності того, щоб кожна річ продавалася через роздрібного торговця. Ми хочемо максимізувати наші продажі через роздрібну торгівлю, але ми також хочемо бути там, де споживач хоче купувати".

На магазині P&G не зупиниться: компанія хоче сприяти просуванню своїх товарів через соціальні мережі, в тому числі Facebook.

На сторінці Facebook про Pantene вже зареєстровано більше 300 000 користувачів. Соціальна мережа дозволить їм купувати продукцію за спецпропозиціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!