У Європі не виключають асоціацію з Україною вже цього року

Понеділок, 17 травня 2010, 11:35

Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана вже до кінця 2010 року.

Про це заявила міністр закордонних справ ЄС Кетрін Аштон у відеозверненні до українців з нагоди Дня Європи, повідомляє ВВС.

Аштон також сказала, що укладення угоди про асоціацію дозволить також створити і зону вільної торгівлі між ЄС та Україною.

За словами представниці Єврокомісії, тісна політична та економічна інтеграція Брюсселя та Києва відкриє європейський ринок для українських товарів.

Реклама:

Аштон також запевнила, що ЄС готовий допомогти Україні із проведенням реформ, кінцевою метою яких є не тільки європейська інтеграція, але й покращення життя пересічних українців.

"ЄС готовий допомогти Україні здійснити потрібні реформи, які відповідають нашим спільним інтересам", - наголосила вона.

Аштон також додала, що реформи "можуть бути болючими у короткотерміновій перспективі, але вони дають більше надії на краще життя наступних поколінь".

Представниця Єврокомісії також заявила, що у Брюсселі належним чином оцінили той факт, що перший візит нового українського президента Віктора Януковича відбувся саме до столиці Європейського Союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!