Тимошенко пророкує нове "Росукренерго" і подорожчання "електрики"

Вівторок, 11 травня 2010, 14:28

Підписання та реалізація угоди з Росією про співпрацю в сфері електроенергетики призведе до підвищення цін на газ і електроенергію на внутрішньому ринку України.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За її словами, в разі укладення такої угоди слід говорити про появу нового "Росукренерго" на електроенергетичному ринку.

"Цими угодами передбачене створення так званого спільного підприємства на всі дистрибуції, тобто реалізацію споживачам природного газу і електроенергії. Це означає, що ми як держава не будемо мати навіть свого внутрішнього ринку", - попередила вона.

За словами Тимошенко, це також означає, що Україна зовсім не буде впливати на ціноутворення на газ і електроенергію для громадян.

"Мова йде вже не тільки про те, чи залишиться в України її стратегічна власність, але й про те, що кожна людина після таких маніпуляцій отримає ціну на електроенергію і на газ вищу, ніж сьогодні", - застерігає опозиціонерка..

При цьому Тимошенко уточнила, що угода передбачає будівництво і введення в дію другого-сьомого агрегатів Дністерської ГЕС, реалізацію проекту будівництва Канівської ГАЕС, технічне переобладнання і реконструкцію діючих ГЕС.

Реклама:

"Чому така увага до гідроенергетики та атомної енергетики? Бо в цій угоді також передбачено, що Україна відмовляється від свого монопольного права реалізовувати вироблену в Україні енергію в сусідні країни Європейського Союзу", - доводить вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!