"Чорноморець" залучає півмільярда в Одеський стадіон

Вівторок, 11 травня 2010, 10:21

Одеський ФК "Чорноморець" має намір залучити 500 млн. грн. для завершення будівництва стадіону.

Про це повідомили у прес-службі клубу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Керівництво клубу розглядає варіанти підтримки будівництва стадіону з боку міської й обласної влади, а також фінансування за рахунок кредиту від іноземних фінансових установ або державного кредиту.

"Мова йде про кредит на ту суму, на яку ми домовимося. Клуб написав листа президентові і прем'єр-міністру з проханням надання допомогу. Розуміння і підтримка є", - сказав віце-президент "Чорномореця" Сергій Сиволапа.

Реклама:

Крім того, футбольний клуб розраховує одержати частину коштів, виділених указом екс-президента Віктора Ющенка для Одеси на підготовки до Євро-2012.

Якщо фінансування буде отримано, завершення будівництва стадіону відбудеться у вересні 2011 року, відзначили в прес-службі.

У березні 2010 року акціонери ЗАТ "ФК "Чорноморець" ухвалили рішення збільшити статутний капітал на 300 млн. грн. шляхом додаткового закритого розміщення 300 тис. простих іменних акцій, номінальною вартістю 1 тис. грн. кожна.

Відтак статутний капітал клубу склав 600 млн. грн.

Найбільшими акціонерами ФК є ВАТ "ТВФ "Чорне море", ТОВ "Бізнес-центр "Примор'я", ТОВ "Авенсіс", а також Одеська міська рада та Одеська обласна рада.

Почесним президентом ФК є депутат Верховної ради Леонід Клімов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!