Російський олігарх купує The Independent

Вівторок, 9 березня 2010, 10:48

Підприємець Олександр Лебедєв завершує переговори про покупку британської газети The Independent.

За його словами, угода з купівлі видання поки не закрита, пише газета "Ведомости".

"Документи не підписані, переговори тривають, йде робота юристів", - повідомив він.

Лебедєв відзначив, що переговори повинні завершитися "скоро". Про якісь проблеми в переговорному процесі йому не відомо.

Реклама:

Водночас, у п`ятницю британська The Times повідомила, що Лебедєв завершив угоду з купівлі The Independent і її застосування у видавця, компанії Independent News & Media (INM).

Видання передбачало, що російський підприємець заплатить власникам збиткової газети символічну суму в 1 фунт - у стільки ж йому, за даними The Times, обійшлася в січні покупка мажоритарного пакета лондонського таблоїду Evening Standard.

"Говорити, що я заплачу 1 фунт за Independent, - це дурість. У видання мають бути вкладені величезні суми", - прокоментував цю інформацію сам підприємець.

Навіть щоб закрити Independent, буде потрібно 40 млн фунтів на виплату компенсацій за всіма контрактами і співробітникам, зазначає видання.

Чи отримають власник видання або компанія якісь виплати за продаж своїх видань, Лебедєв не сказав, пославшись на те, що операція "дуже складна".

"На Evening Standard я вже витратив 30 млн. фунтів", - продовжив бізнесмен.

Після завершення операції колишній мажоритарний власник видання, компанія Daily Mail & General Trust, повідомила, що отримала від угоди більше 8,3 млн. фунтів і направила їх на погашення боргів. При цьому вона зберегла пакет у 24,9% акцій газети.

Як відомо, із жовтня 2009 року Evening Standard стала безкоштовною (до цього один номер коштував 50 пенсів) і до березня 2010 року збільшила наклад утричі, ставши найбільш тиражним виданням у Лондоні, розповів Лебедєв.

За його словами, вже в лютому збільшені рекламні доходи видання компенсували доходи, які впали після відмови від продажу тиражу (13 млн. фунтів).

Різке зростання тиражу Лебедєв пояснює тим, що після скасування плати за газету якість її контенту покращилася.

"Багато лондонців очікували, що Evening Standard перетвориться в те, що називається free sheet, але цього не сталося, ми багато вкладаємо в контент", - зазначив бізнесмен.

У планах видання - вийти за підсумками 2010 року на беззбитковість, розповів він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!