Євро впав до мінімуму за 10 місяців через Грецію

Середа, 24 березня 2010, 09:14

Курс євро до долара в ході торгів у середу опускався до мінімальної позначки за останні 10 місяців і до рекордного мінімуму до швейцарського франка.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Пояснюється це тим, що лідери Франції та Німеччини сказали, що будь-яка допомога Греції потребує участі Міжнародного валютного фонду.

Це негативно позначилося на довірі інвесторів до Європейського союзу, відзначає агентство. Неясність щодо допомоги Греції викликає скорочення інтересу до європейських активів. 

Реклама:

"Таке відчуття, що єврозона не може вирішити кризу в Греції самостійно, тому вони звернулися за допомогою МВФ", - заявив дилер ринків облігацій та валюти Okasan Securities Цутому Сома Ко.

Швейцарський франк зростає до євро дев'яті торги поспіль, що є найтривалішим періодом зростання з 2002 року, і все це - на очікуваннях, що центральний банк Швейцарії дозволить нацвалюті рости.

Єдина європейська валюта торгувалася о 7:30 за Києвом на рівні 1,3423 долара проти 1,3499 долара на закритті попередніх торгів у Нью-Йорку.

Євро знижується до 13 з 16 основних світових валют.

Щодо швейцарської валюти єдина європейська валюта торгується зараз на рівні 1,4252 франка в порівнянні з 1,4275 франка у вівторок.

Курс долара зміцнився у середу до 90,6 єни з 90,4 єни днем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!