Реструктуризувати ОВДП уряду не доведеться - експерти

Вівторок, 9 лютого 2010, 21:15

Сумнівно, що уряд навесні чи влітку 2010 року піде на реструктуризацію облігацій внутрішньої державної позики.

На цій думці сходяться експерти, яких опитала "Економічна правда".

"Вважаємо реструктуризації ОВДП поки що малоймовірними, оскільки в уряду є різні інструменти, щоб уникнути цього, в тому числі і крайні заходи, такі як грошова емісія", - сказав управляючий активами Parex Asset Management Ukraine Олексій Дударенко.

"Кабмін має можливість користуватися підтримкою Нацбанку при виконанні внутрішніх зобов'язань. При цьому, незважаючи на приріст боргу загальний рівень державної боргового навантаження в Україні залишається невисоким, не створюючи ризику дефолту", - відзначив аналітик Astrum Investment Management Сергій Фурса. 

"Все залежить від бюджету на 2010 рік. Якщо "стягнути ремені", то ОВДП погасять вчасно, якщо будемо займатися популізмом - цілком імовірна реструктуризація починаючи з травня", - вважає директор з управління "ІТТ-Менеджмент" Віктор Федоров. 

"Вірогідність є, але за нашими оцінками, вона менша 50%", - вважає аналітик Concorde Capital Андрій Герус. 

А виконавчий директор КУА "Спарта" Оксана Мовчан підкреслила, що в Мінфіну зараз надлишок коштів, яких цілком стане для виконання власних зобов'язань в найближчі місяці.

"Подальший перебіг подій вже залежатиме від нового керівництва країни. Крім того, під час останніх розміщень акцент був зроблений на довгі папери, які користуються гарним попитом у зв'язку з очікуваннями зниження процентних ставок", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!