"Турбоатом" грозиться через суд не виплатити державі дивіденди

П'ятниця, 26 лютого 2010, 18:43

Відмова суду залучити Фонд держмайна третьою стороною у справі про легітимність зборів акціонерів харківського ВАТ "Турбоатом" може зірвати виплату державі дивідендів за 2009 рік.

Про це йдеться в заяві прес-служби підприємства, передає агентство "Інтерфакс-Україна"

На проведеному 25 лютого засіданні суду представники "Турбоатому" подали клопотання про залучення до справи в якості третьої особи ФДМ, однак, як зазначено в заяві, суддя "без належного обґрунтування відмовив". 

"Такі дії судді ставлять під сумнів об'єктивний розгляд справи, обставини якої прямо стосуються інтересів держави, а наслідком може стати зрив виплати дивідендів", - наголошується в заяві. 

У зв'язку з цим дирекція "Турбоатому" має намір звернутися до Адміністрації президента, Кабінету міністрів, ФДМ і Генпрокуратури з проханням захистити державні інтереси у судовому процесі. 

Реклама:

Легітимність зборів 4 лютого 2010 року оскаржила компанія із управління активами "Сварог Ессет Менеджмент", що є міноритарієм. Дерржава є основним акціонером товариства.

Як уточнили у прес-службі підприємства, "Сварог Ессет Менеджмент" заперечує процедуру реєстрації акціонерів на зборах 4 лютого 2010 року.

Позов був поданий до суду 6 лютого. В якості третьої особи у справі залучено Харківське територіальне управління Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку. 

Як повідомлялося, збори акціонерів "Турбоатому" 4 лютого було ініційовано КУА "Сварог Ессет Менеджмент", представники якої були присутні на зборах.

За рішенням зборів на виплату дивідендів направлено 35% отриманого компанією чистого прибутку в 2009 році, що становить 44,09 млн. грн, в тому числі державі як власнику 75,22% має бути виплачено 33,103 млн. грн. до 5 березня 2010 року. 

Конфлікт міноритаріїв з керівництвом "Турбоатома" і Фондом держмайна почався після того, як ФДМ призначив у квітні 2007 року керівником підприємства голову наглядової ради харківського Мегабанку Віктора Суботіна. 

За інформацією "Турбоатому", 2008 року "Сварог Ессет Менеджмент" ініціювала понад 30 зборів акціонерів у різних містах України з таким же порядком денним щодо зміни органів управління заводу. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!