Тимошенко взялася регулювати ціни на ліки

Середа, 6 січня 2010, 17:55 -

Кабінет міністрів створить спеціальну координаційну комісію для попередження зловживань при ціноутворенні на лікарські та медичні препарати.

Таке доручення дала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час наради з виробниками ліків і лікарських засобів, повідомляє її офіційний веб-сайт.

Згідно з повідомленням, до складу комісії увійдуть представники Державної податкової адміністрації, Антимонопольного комітету, Державної інспекції з контролю за цінами, а також представники асоціацій виробників лікарських засобів та медичних препаратів.

Тимошенко також доручила терміново визначитися з кандидатурою керівника комісії і розпочати роботу вже сьогодні.

Реклама:

"Або ви розберетесь з ціноутворенням досконально, а не поверхово, або тоді, я вважаю, що ви не виконуєте своєї прямої функції", - сказала прем'єр.

Вона підкреслила, що контролюючі органи будуть нести відповідальність за неякісну роботу з цього питання.

"Мені не потрібні такі перевіряючі, які хабар у руки взяли і пішли додому відпочивати, а якщо ви не зможете розібратися зі своїми інспекторами та перевірити якість їх роботи, тоді я з вас буду питати", - підкреслила Тимошенко.

Як повідомлялося, 2 листопада Тимошенко доручила Державній податковій адміністрації, Державній інспекції з контролю за цінами спільно з Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів ввести перевірки аптечних мереж щодо наявності профілактичних засобів і цін на них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: