Німеччина дозволила Росії у своїх водах будувати Nord Stream

Понеділок, 21 грудня 2009, 19:53

Німеччина видала дозвіл на будівництво 50-кілометрової ділянки газопроводу Nord Stream у своїх територіальних водах.

Про це говориться в повідомленні оператора проекту - Nord Stream AG, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні компанія Nord Stream AG отримала дозвіл на будівництво 50-кілометрової ділянки газопроводу Nord Stream загальною протяжністю 1223 кілометри в територіальних водах Німеччини з точкою виходу на берег у Любміні", - йдеться в повідомленні.

У найближчі кілька тижнів очікується одержання другого дозволу на будівництво 31-кілометрової ділянки газопроводу у виключній економічній зоні (ІЕЗ) Німеччини, а також другий дозвіл від Фінляндії.

Nord Stream AG вже отримав дозволи від всіх інших країн, через води яких пройде газопровід - Данії, Швеції, Фінляндії та Росії. Дозвіл на здійснення робіт з будівництва газопроводу Nord Stream у територіальних водах Німеччини став результатом широкомасштабного трирічного процесу оцінки впливу на навколишнє середовище.

Дозвіл на будівництво ділянки було видано Управлінням гірничодобувної промисловості Стралсунда.

Дозвіл на будівництво 31-кілометрової ділянки газопроводу в ІЕЗ Німеччини, повинен бути виданий Федеральним агентством морських і гідрографічних досліджень (Fed-eral Maritime and Hydrographical Agency).

Обидва відомства надали громадськості доступ до заявочної документації компанії Nord Stream AG та звіти про екологічний вплив у транскордонному контексті (за звітом Еспоо) за проектом.

У червні 2009 року відбулися громадські слухання за проектом, всі порушені питання були враховані компанією Nord Stream AG, наголошується в повідомленні.

Після завершення будівництва в 2012 році газопровід Nord Stream зможе поставляти 55 млрд. кубометрів на рік з Росії до Німеччини, де буде підключений до європейської газотранспортної системи.

"Газпром" вже підписав довгострокові контракти на постачання газу Nord Stream споживачам в кількох країнах ЄС, включаючи Німеччину, Данію, Нідерланди, Бельгію, Францію і Великобританію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!